Handbal 27 nov 2018 Marlon Labrie

Vijf redenen waarom de Oranje handbaldames het EK (niet) gaan winnen

Nog heel even en dan barst het Europees kampioenschap handbal voor dames los. In Frankrijk nemen de Europese grootheden het tegen elkaar op in de strijd om de titel. Wij denken dat Nederland een goede kans maakt om het toernooi te winnen! Vandaag vijf redenen waarom de Oranje handbaldames het EK (niet) gaan winnen.

De Oranje handbaldames presteren de laatste jaren goed op grote toernooien

De laatste twee jaren presteerde de Nederlandse handbaldames uitstekend op grote toernooien. Zo werd Oranje in 2016 tweede op het Europees kampioenschap en werd het vierde op de Olympische spelen. In 2017 werden de Oranje handbaldames derde op het wereldkampioenschap. De dames hebben dus laten zien dat ze meekunnen met de wereldtop en dat gaan ze dit toernooi laten zien!

Oranje is een hecht team

De Oranjedames kennen elkaar door en door en zijn daardoor een ontzettend hecht team. Het team heeft een ervaren coach en is qua speelsters een perfecte combinatie tussen ervaren dames en jong talent. Daarnaast hebben vele speelsters de laatste jaren grote toernooien gespeeld en zijn goed op elkaar ingespeeld. Hierdoor is de teamgeest hoog en kunnen de dames elkaar goed vinden, essentieel voor een goed resultaat.

Nederland heeft ervaren sterspelers zoals Abbingh en Polman

Nederland gaat Europees kampioen worden omdat het team van zich zelf al erg sterk is. Daarnaast beschikt Nederland over sterspelers Abbingh en Polman. Deze dames tillen het niveau van het team nog net een stukje hoger en brengen met hun individuele krachten veel kwaliteit. Deze steunpilaren kunnen het team op sleeptouw nemen en wedstrijden beslissen.

Oranje handbaldames EK handbal Frankrijk

Andere toplanden heb last van blessures

Niet alleen Nederland heeft last van blessures bij topspeelsters. Andere titel concurrenten hebben ook last van blessures. Neem bijvoorbeeld favoriet Noorwegen. De Noren missen geblesseerde sterspeelster Nora Mörck en daarnaast missen ze hun oude top keepster. Zij is gestopt met het spelletje. Door de blessures van andere teams ontstaan er kansen voor de Oranjedames.

Nederland mist sterspelers Broch en Snelder om echt te overtuigen

Het kan ook mis gaan voor de dames. De Oranjedames missen ervaren speelsters Yvette Broch en Danick Snelder. Deze steunpilaren zijn constant dreigend en kunnen het team naar een ander niveau tillen. Waarschijnlijk is het gemis van deze dames net te groot en lopen de dames zo net de titel mis.

Nog twee dagen wachten en dan barst het Europees kampioenschap los. Donderdag 29 november neemt gastland Frankrijk het om 21:00 op tegen Rusland. Onze Oranje heldinnen komen zaterdag 1 december pas in actie. Check hier het complete speelschema.

Reageer op artikel:
Vijf redenen waarom de Oranje handbaldames het EK (niet) gaan winnen
Sluiten