Voetbal 11 okt 2018 Marlon Labrie

Vijf dingen die je nog niet wist over Zlatan Ibrahimovic

Dat Zlatan een baas is weten we allemaal. We kennen de Zweed natuurlijk van zijn onmogelijke doelpunten, bizarre uitspraken en zijn indrukwekkende carrière. De nu 37-jarige Zlatan speelde bij verschillende grote clubs zoals AC en Inter Milan, PSG, Barcelona, Ajax en Manchester United. De Zweed bouwt nu zijn carrière langzaam af in Amerika bij LA Galaxy. Dat de legendarische spits mooie doelpunten kan maken weten we allemaal. Daarom vandaag vijf dingen over koning Ibra die je nog niet wist.

Taekwondo

Zlatan Ibrahimovic staat bekend om zijn onmogelijke doelpunten, van omhalen tot karate kicks hij schiet ze op de meest bizarre manieren binnen. Dat heeft natuurlijk een reden. Zlatan behaalde al op zijn zeventiende de zwarte band met taekwondo, erg indrukwekkend. Tijdens zijn periode bij AC Milan in 2010 ontving de Zweed, als eerbetoon een zwarte band van het Italiaanse taekwondo team. Het is dus niet gek dat de Zweed zo makkelijk kan scoren met scorpion kicks, omhalen en karate kicks.

Fietsendief

Ibra groeide op in Malmö en hij had niet veel. Hij had niet eens een fiets, maar die had hij wel nodig om naar de training te komen. Daarom stal hij regelmatig fietsen. Logisch, want je moet wel naar de training gaan natuurlijk. Hij kreeg het zelfs voor elkaar om een fiets van zijn trainer te jatten. Dit opmerkelijke verhaal kan je lezen in zijn biografie “Ik Zlatan”

Scoren in de CL voor zes clubs

Ibrahimovic kreeg het in 2012 voor elkaar om in de UEFA Champions League voor zes verschillende clubs te scoren. De eerste speler die dat lukte. Hij scoorde in de CL voor: AC Milan, Inter Milan, Juventus, Ajax, Barcelona en Paris Saint Germain.

Zlatanera

Of het nog gekker kan? Ja dat kan. Zlatan heeft in Zweden zijn eigen woord in het Zweedse woordenboek gekregen. Het woord “Zlatanera” staat dus voor eeuwig in de boeken. De betekenis van dit woord? Zlatanera staat voor “iets met veel kracht opruimen of volledig domineren” het vertaalt dus eigenlijk wat de Zweed in het veld doet.

Zlatan zijn idool

Je zou het bijna niet zeggen, maar ook god Zlatan heeft een idool. Zlatan zijn favoriete voetballer was niet Diego Maradona of Pelé. De Braziliaan Ronaldo is het grootste idool van Ibra. Het bijzondere, ‘o Fenomeno’ en Ibra stonden in het seizoen 2007/2008 tegenover elkaar in de stadsderby tussen Inter en AC Milan. Daarnaast ontmoette Ibra zijn Braziliaanse idool een tijdje geleden bij LA Galaxy toen Ronaldo op bezoek kwam.

Hieronder het iconische moment waar de twee voetbal goden elkaar ontmoeten, met uiteraard een typische Zlatan beschrijving

Dit bericht bekijken op Instagram

The 2 players that made San Siro bounce. Imagine Fenomeno and The God on the same side then the world would bounce. @ronaldo

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) op

Geniet nog even van Ibra en bekijk ook de allermooiste goals van de Zweed op Resport

VoetbalprimeurEurosport

Reageer op artikel:
Vijf dingen die je nog niet wist over Zlatan Ibrahimovic
Sluiten