Voetbal 11 dec 2018 Jelle van Es

Voetbal: 5 internationals die voor verschillende landen hebben gespeeld

In het hedendaagse voetbal zijn er heel wat talentvolle spelers die de keuze hebben tussen twee landen waar zij hun interlands voor willen spelen. Over het algemeen hebben ze dan maar één shirt van een nationaal elftal in de kast hangen. Maar er zijn uitzonderingen. Dit zijn een paar spelers die interlands voor meerdere landen hebben gespeeld. Daarbij geldt dat zij voor het ene land enkel vriendschappelijke wedstrijden hebben gespeeld en voor het andere land officiële interlands.

Diego Costa

Diego Costa is zonder twijfel het meest bekende voorbeeld van het rijtje voetbalspelers. Costa is in Brazilië geboren, maar kreeg in 2014 de Spaanse nationaliteit, nadat hij een aantal jaar bij Atletico Madrid schitterde. In de zomer van 2013 speelde hij voor Brazilië twee vriendschappelijke wedstrijden, waardoor hij nog mocht switchen van land. Naar eigen zeggen voelde hij zich meer verbonden met Spanje, waar hij zijn successen had beleefd. En zodoende kwam hij sindsdien alleen voor Spanje uit.

Diego Costa

Wilfried Zaha

Wilfried Zaha is een aanvaller die is geboren in Ivoorkust, maar op jonge leeftijd al naar Engeland kwam. daar speelt hij zo’n beetje zijn hele carrière bij Crystal Palace. In 2012 werd hij voor Engeland opgeroepen voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden. Na een tweede vriendschappelijke interland leek het er niet op dat Wilfried Zaha een vaste kracht zou zijn. Daarom besloot hij 2016 over te stappen naar Ivoorkust, waar hij inmiddels acht wedstrijden voor heeft gespeeld.

Wilfried Zaha

Mario Fernandes

Mario Fernandes begon zijn carrière bij het Braziliaanse Gremio. In 2012 maakte hij de overstap naar het Russische CSKA Moscow, waar hij sindsdien voorspeelt. In 2014 speelde hij voor Brazilië een vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan, maar daarna was er geen plaats bij de Goddelijke kanaries. In 2016 maakte hij zijn debuut in het Russische elftal in een vriendschappelijke wedstrijd en dankzij hulp van Vladimir Putin kreeg hij begin 2017 de Russische nationaliteit. Hij deed uiteindelijk mee aan het WK in Rusland, waar hij in de kwartfinale scoorde tegen Kroatië om de wedstrijd naar de penalty’s te brengen, waar Rusland uiteindelijk verloor.

Mario Fernandes

Nacer Chadli

Wij kennen Nacer Chadli vooral van zijn tijd dat hij bij FC Twente speelde. Vervolgens kwam hij uit voor clubs als Tottenham Hotspur, West Bromwich Albion en vandaag de dag speelt hij voor Monaco. Ook heeft hij voor Belgie meegedaan aan verschillende toernooien. Voordat het echter zover was, maakt hij in 2010 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Noord-Ierland zijn debuut. Het maakte indruk, want hij werd uitgeroepen tot de Man of the Match. Toch bleef het daarbij. Chadli besloot in 2011 uit te komen voor België en sindsdien speelde hij 51 wedstrijden voor de Rode Duivels.

Nacer Chadli

Jermaine Jones

De laatste speler uit dit rijtje is Jermaine Jones, die een zoon is van een Amerikaanse soldaat en een Duitse. Hij heeft zijn voetbal carrière eigenlijk alleen in Duitsland gehad, waarbij hij alle jeugdelftallen doorliep. Hij was echter alleen opgeroepen voor vriendschappelijke wedstrijden voor Duitsland en toen bleek dat er geen toekomst inzat, besloot hij na drie vriendschappelijke wedstrijden uit te komen voor de Verenigde Staten. Daar heeft hij uiteindelijk 69 wedstrijden voor gespeeld en kwam hij uit op het WK 2014.

Jermaine Jones
Reageer op artikel:
Voetbal: 5 internationals die voor verschillende landen hebben gespeeld
Sluiten