Formule 1 20 feb 2019 Jan De Raab

Volgens Rosberg kan Verstappen de verrassing van 2019 zijn

De testdagen zijn voorbij en de teams hebben de komende dagen hun handen vol aan het analyseren van de data. Elke aanpassing kan net het verschil maken tussen winnen en verliezen. Het gegeven dat Vettel een knappe tijd heeft neergezet en Verstappen in de tweede testdag ‘slechts’ vijfde werd zegt op dit moment nog niks. De coureurs strijden niet om de beste tijd, maar willen wel graag de mogelijkheden van de auto verkennen. Wat er ook uit de data naar voren zal komen is dus minder relevant. Wat Nico Rosberg betreft is het inmiddels wel duidelijk: Verstappen behoort zeker tot de categorie ‘te kloppen mannen’.

Nico Rosberg: ‘Verstappen en Leclerc in de gaten houden’

Nico Rosberg heeft het hart op de tong als het gaat om de vraag wie de meest kansrijke coureur van 2019 zal zijn. In de optiek van de voormalige Formule 1 coureur is oud teamgenoot Lewis Hamilton in 2019 de man om in de gaten te houden. Ondanks die overtuiging had Rosberg ook rekening met een heel ander scenario. Zo zou Rosberg het helemaal niet zo vreemd vinden als Max Verstappen of Charles Leclerc beter presteren dan afgelopen seizoen. Het duo zou volgens de voormalig wereldkampioen voor een grote verassing kunnen gaan zorgen.

Lewis Hamilton blijft favoriet

“Lewis Hamilton is voor mij de favoriet voor een zesde wereldtitel, omdat hij in 2018 werkelijk ongelofelijk goed gereden heeft en omdat zijn team zeer goed werk geleverd heeft”, adus Rosberg tijdens de persconferentie van de Laureus Sports Awards. “Sebastian Vettel is natuurlijk ook in 2019 de voornaamste uitdager van Lewis Hamilton. Maar als ik een gokje zou willen wagen en ik had wat geld over, dan zou ik dat misschien inzetten op Max Verstappen of Charles Leclerc. Zij zijn serieuze outsiders en kunnen voor een grote verrassing zorgen.”

Positieve ontwikkelingen in de Formule 1

In zijn rol als ambassadeur van Mercedes Benz ziet hij de aerodynamische veranderingen als een positieve ontwikkeling in de Formule 1: “Wie weet, misschien is Red Bull Racing wel opeens het te kloppen team. Niemand kan nu zeggen hoe de machtsverhoudingen liggen”, aldus Rosberg.

Motorsportz

Reageer op artikel:
Volgens Rosberg kan Verstappen de verrassing van 2019 zijn
Sluiten