Voetbal 27 nov 2018 Marlon Labrie

Voorbeschouwing Champions League: AEK Athene – Ajax

Ajax trapt vanavond om 18:55 af in het Olympisch Stadion Spyridon Louis voor het één na laatste groepsduel van de Champions League. Wint het vanavond, dan behaald het sinds het seizoen 2005/2006 weer eens de knock-out fase van het miljoenenbal. Wij blikken alvast vooruit op AEK Athene – Ajax.

Ajax bijna in de knock-out fase

Met nog twee groepswedstrijden te gaan staat Ajax op de tweede plek met acht punten. Bayern staat eerste met tien punten en nummer drie Benfica heeft maar vier puntjes. Ajax kan zich vanavond direct plaatsen bij winst op AEK Athene. Spelen de Amsterdammers gelijk of verliezen ze? Dan zijn ze afhankelijk van Bayern München. Wanneer de Duitsers van Benfica winnen is Ajax door, maar laten we hopen dat Ajax het op eigen kracht kan doen.

Stand groep E

AEK in crisis

Bij AEK Athene loopt het de laatste tijd niet zo lekker. In de Champions League hebben de Grieken nog geen puntje gepakt en in de Griekse Super League is de club terug te vinden op de zevende plaats. Daarnaast hebben de Grieken al vier wedstrijden op rij niet gewonnen en ligt er druk op AEK coach Marinos Ouzounidis. AEK Athene – Ajax wordt dus een belangrijk potje voor de club.

Ajax mist steunpilaren

Ajax moet het vanavond doen zonder steunpilaren Hakim Ziyech en Nico Tagliafico. Ziyech heeft een blessure en staat twee weken langs de kant en Tagliafico is geschorst. De Argentijn pakte tegen Benfica geel terwijl hij op scherp stond en hierdoor moet hij een wedstrijdje brommen. Ajax heeft natuurlijk genoeg kwaliteit om dat verlies op te vangen. De vermoedelijke opstelling vind je hier.

Het uitvak wordt verplaatst

De 1232 Ajax fans die de wedstrijd AEK Athene – Ajax gaan bijwonen zitten vanavond niet op de tweede ring in het stadion. Uit voorzorg worden de Ajax fans naar de eerste ring verplaatst. Dit omdat de tweede ring van het Griekse stadion nog al gammel is. Op filmpjes van Bayern supporters was te zien dat het beton alle kanten op bewoog toen de Duitsers aan het springen waren. Om ongelukken te voorkomen kunnen de Ajax supporters daarom hun club vanaf de eerste ring aanmoedigen.

Voorspelling AEK Athene – Ajax

Wij voorspellen dat Ajax vanavond op eigen kracht de knock-out fase van Champions League zal bereiken. De Amsterdammers winnen vanavond met 1-2 van AEK Athene.

AEK Athene - Ajax

Benieuwd welke wedstrijden er vanavond nog meer zijn? Check de Champions League gids van Resport!

Reageer op artikel:
Voorbeschouwing Champions League: AEK Athene – Ajax
Sluiten