Darts 29 nov 2018 Marlon Labrie

Primeur: dit jaar voor het eerst vrouwen op het WK darts bij de PDC

Nog ongeveer twee en een halve week geduld en dan barst op dertien december het WK Darts los. Dit jaar doen er 96 spelers mee in vergelijking met vorig jaar zijn dat er 24 meer. Onder de nieuwkomers zijn ook twee vrouwen. Deze dames doen voor het eerst mee en gaan een gooi doen naar de titel!

WK Darts 2019

Op 13 december begint het mooiste darttoernooi van het jaar. Tot en met 1 januari 2019 geniet jij bijna drie weken van deze fantastische sport. Het WK darts is dit jaar een stuk uitgebreider dan de vorige edities. De PDC heeft 24 extra spelers toegevoegd om het WK nog groter te maken. Doordat er nu extra spelers zijn toegevoegd zijn er komende editie naast avondsessies ook middagsessies in het schema toegevoegd. Op goede dagen kun je de gehele dag darten kijken.

Vrouwen op het WK Darts

Voor het eerst op het PDC WK doen er ook vrouwen mee aan het prestigieuze darttoernooi. Het is twee dames zich gelukt om zich te plaatsen voor het WK dat zijn de Britse Lisa Ashton en de Russische Anastasia Dobromyslova. Beide dames maken allebei kan om te verrassen op het WK.

Lisa Ashton

De 48-jarige Ashton is viervoudig wereldkampioen bij de vrouwen op Lakeside en werd dan ook als grote favoriet gezien bij het kwalificatietoernooi voor speelsters uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Deze favorietenrol maakte ze meer dan waar, ze verloor slechts vijf legs in alle zeven wedstrijden samen.

Lisa Ashton

Anastasia Dobromyslova

De 34-jarige Russische Anastasia Dobromyslova werd één keer minder wereldkampioen dan Ashton en heeft drie wereldtitels op haar naam staan. De Russische dartster won vorige week het toernooi voor speelsters uit de rest van de wereld. Leuk om te weten, Dobromyslova is getrouwd met Tony Martin (nee niet de zanger) hij is tevens een darter. Martin kwam één keer uit op het WK van de BDO, dat was in 2005. In de eerste ronde verloor hij van Simon Whitlock met 1-3.

WK darts deelneemsters vrouwen

Meer dartnieuws en al het nieuws over het WK lees je op Resport!

Reageer op artikel:
Primeur: dit jaar voor het eerst vrouwen op het WK darts bij de PDC
Sluiten