Nieuws 5 mrt 2019 Jan De Raab

Waterpolo: Oranje zegeviert tegen Frankrijk in de World League: 19-2

Hard werken loont. Dat is het signaal wat de Nederlandse waterpolosters heben afgegeven. In een zonder meer spannend duel wist Oranje laatste wedstrijd uit de 1e ronde van de World League op overtuigende wijze Frankrijk te verslaan met een niets ontziende overmacht: 19-2 (5-2 4-0 4-0 6-0). Onder leiding van de bezielende coach Arno Havenga ligt de ploeg goed op schema om een ticket voor de Olympische Spelen te verdienen. Eerder overklaste Oranje het Franse team ook al, vorig jaar werd er al met 18-6 gewonnen.

Overtuigende winst voor Oranje

De uitslag tegen Frankrijk staat in schril contrast met de winst in Boedapest op Hongarije een maand geleden. Toen wist de Europees ter nauwer nood de zege veilig te stellen (10-11). De overwinning was echter binnen en Oranje wist zich daardoor alsnog te plaatsen voor de Europese finale van de World League. Tijdens die finale zullen 6 landen strijden om deelname aan de superfinale in juni. Deelname aan de superfinale is van groot belang omdat juist daar de tickets voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te verdienen zijn.

Oranje waterpolosters oppermachtig

De wedstrijd tegen Frankrijk kende een rommelig begin waar de Fransen van konden profiteren. In het Ria Mastenbroek zwembad scoorden de Fransen als eerste waarna Oranje het initiatief naar zich toe trok. Simone van de Kraats en Iris Wolves scoorden voor Oranje vier maal. Andere goals kwamen op het conto van Brigitte Sleeking (drie), Ilse Koolhaas, Vivian Sevenich, (beiden twee), aanvoerster Dagmar Genee, Marloes Nijhuis, Nomi Stomphorst en Isabella van Toorn. Sabrina van der Sloot, uitgeroepen tot beste waterpoloster van Europa én de wereld in 2018, kreeg rust van Havenga.

Groep B: eindstand

Italië 6-15 (60-51)
Hongarije 6-11 (69-51)
Nederland 6-10 (71-46)
Frankrijk 6-0 (31-83)

NOS

Reageer op artikel:
Waterpolo: Oranje zegeviert tegen Frankrijk in de World League: 19-2
Sluiten