Nieuws 7 nov 2018 Jan De Raab

Waterpolosters beleven slechte start: verlies tegen Italië

De Nederlandse waterpolosters hebben een slechte eerste wedstrijd beleefd bij de start van de World League. Onder leiding van bondscoach Arno Havenga ging de ploeg afgelopen dinsdag 6 november met 7-9 (3-4, 3-0, 0-3 en 1-2) onderuit tegen Italië.

Waterpolosters weten voorsprong niet vast te houden

Ondanks de snelle voorsprong van Oranje kon Italië de eerste periode afsluiten met een stand van 3 – 4. In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion waren er naast de treffer van Vivian Sevenich, ook twee doelpunten van Marloes Nijhuis.

In de tweede periode trachtte Oranje de stand te corrigeren door treffers van Sabrina van der Sloot (2) en Iris Wolves. Zodoende ging Oranje de rust met een stand van 6-4. De opgebouwde voorsprong kon echter niet worden vastgehouden aan het begin van de tweede helft. De Zuid-Europeanen kwamen op gelijke hoogte om vervolgens met drie doelpunten uit te lopen naar 6 – 9. In de slotfase wist Oranje bij monde van Van der Sloot nog iets terug te doen waardoor de eindstand op 7 – 9 kwam.

Oranje speelt nog tegen Frankrijk en Hongarije

Een van de oorzaken van het verlies tegen Italië lag in het ontbreken van aanvoerder Dagmar Genee. Zij is momenteel geblesseerd en was derhalve niet inzetbaar. Trainer Havenga had daarnaast ook geen beroep gedaan op speelsters in Amerika.

In de voorrondes van de World League spelen de vrouwen verder nog tegen Frankrijk en Hongarije. Geen eenvoudige wedstrijden, maar wel wedstrijden waarin Oranje zich kan kwalificeren voor het eind-toernooi. De winnaar van de finaleronde in 2019 zal worden afgevaardigd naar de Olympische Spelen van Tokio in 2020

Waterpolosters beginnen World League met nederlaag in Eindhoven

Reageer op artikel:
Waterpolosters beleven slechte start: verlies tegen Italië
Sluiten