Tennis 14 feb 2019 Jan De Raab

Wawrinka plaatst zich voor de kwartfinale ABN AMRO-tennistoernooi

Milos Raonic is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de derde ronde van het ABN AMRO-tennistoernooi. Voormalig toernooiwinnaar Stan Wawrinka was met 6-4 en 7-6 te sterk en liet de als vierde geplaatste  Canadees kansloos.

Ook de nummer vier verlaat het ABN AMRO-tennistoernooi

De Canadees is niet de eerste geplaatste speler die het toernooi vroegtijdig moet verlaten. Eerder moest de als tweede geplaatste Rus, Karen Chatsjanov afscheid nemen. Ook voor de nummer drie van de plaatsingslijst, de Griek Stefanos Tsitsipas was geen langdurig verblijf weggelegd. De als eerste geplaatste Japanner Kei Nishikori zit nog wel in het toernooi.

De onderlinge stand tussen de twee heren, slaat door de overwinning op het ABN AMRO-tennistoernooi nu uit in het voordeel van de Zwitser Wawrinka: 5-3. Overigens verloor hij wel op de Australian Open na vier tiebreaks. Ondank twee aces in de eerste set kon Raonic niet veel indruk maken en werd het dus 6-4.

TennisExplorer.com on Twitter

Raonic Milos(1.50) v Wawrinka Stan (2.95) 19:30, Rotterdam, R/16, indoors https://t.co/nimVTtGb6l

Eenvoudige winst voor Wawrinka

De tweede set zou niet veel interessanter worden. De Zwitser won vooral veel op zijn eigen service en in de lange rally’s was hij duidelijk beter. Ondanks een door de Canadees weggewerkte matchpoint won Warinka vrij eenvoudig en kan hij proberen zijn overwinning van 2015 te herhalen.

Geen herhaling van de finale van 2015

Voor Wawrinka is het ABN AMRO-tennistoernooi bekend terrein. Hij won het toernooi in 2015 door in de finale destijds Tomas Berdych te verslaan in drie sets (4-6, 6-3, 6-4). Een herhaling van die finale zit er in deze editie van het toernooi niet in. Tomas Berdych slaagde er niet in om de tweede ronde te winnen en dus zullen Dennis Shapovalov en Stan Wawrinka elkaar in de kwartfinale treffen.

NOS

Reageer op artikel:
Wawrinka plaatst zich voor de kwartfinale ABN AMRO-tennistoernooi
Sluiten