Wayne Rooney scoort gruwelijk mooi uit een vrije trap

Dat Wayne Rooney in vorm is heeft hij maar weer eens bevestigd. Van ruim 30 meter knalde de Engelsman, uit een gruwelijk mooie vrije trap, de bal in het net.  De man met de meeste doelpunten voor Manchester United aller tijden leeft in de MLS weer helemaal op. Hij is belangrijk voor D.C. United en scoort weer aan de lopende band. Check de vrije trap hieronder.

D.C. United on Twitter

Pure class. @WayneRooney midweek magic. ✨ #DCU | #DCvTOR 1-0 https://t.co/zhYwM0JZTG

Met zijn vrije trap in de 18e minuut zorgde Rooney voor de 1-0 overwinning tegen Toronto. De trap was keihard, geweldig geplaatst en gekruld en liet de keeper volledig kansloos. Sinds Rooney de Premier League inruilde voor de Amerikaanse competitie, laat hij voetbal zien dat doet denken aan zijn hoogtijdagen bij Manchester United. Sinds zijn debuut voor de club uit Washington heeft hij al tien wedstrijden gewonnen. Negen doelpunten gemaakt en zeven assists afgeleverd. Ongelofelijke cijfers dus.

Rooney maakt het verschil

De impact van de 32-jarige Engelsman is zelfs zo groot dat D.C. United niet meer onderaan de ranglijsten bungelt. De club was voor de komst van Wayne Rooney altijd in de onderste regionen van de MLS te vinden. Nu hebben ze drie keer zoveel punten, een goed positief doelsaldo en meer gewonnen dan verloren en gelijkgespeeld. Zelfs keepen is iets wat Rooney nog best goed afgaat, zoals je hier kunt zien.

ESPN UK on Twitter

Wayne Rooney’s effect on DC United 🔥

In zijn laatste seizoen bij Manchester United was Rooney een schim van de speler die hij ooit was. In een wedstrijd tegen Watford in 2016  schoot hij geen enkele keer op doel, creëerde geen kansen en was ronduit teleurstellend. Vergane glorie volgens veel supporters, de uiteindelijke transfer naar Amerika werd dan ook als het einde van zijn carrière gezien.

Schweinsteiger onder de indruk

Nu wordt hij in de MLS zelfs geprezen door legendes als Zlatan Ibrahimovic en Sebastiaan Schweinsteiger. Schweinsteiger speeld zelf voor Chicago Fire en is erg te spreken over Rooney. “For me, he understands the game really well and he’s always a threat for the opponent, and we have to keep an eye on him, definitely.” Aldus de Duitser.

Rooney lijkt het spelletje in ieder geval weer heel erg leuk te vinden en speelt een geweldig seizoen in de Verenigde Staten. Laten we hopen dat hij zijn carrière op een positieve manier kan afsluiten, maar ons eerst nog een paar seizoenen vol prachtige doelpunten zoals deze kan bezorgen.

Reageer op artikel:
Wayne Rooney scoort gruwelijk mooi uit een vrije trap
Sluiten