Wielrennen 18 mrt 2019 Jan De Raab

Wielerformatie Team Sky heeft een nieuwe sponsor en wordt Team Ineos

Brexit of geen Brexit, dat het geld moet rollen weet men bij de wielerformatie Team Sky nu ook. Vanaf volgend seizoen zal de succesvolle wielerploeg verder gaan onder een nieuwe naam: Team Ineos. Belangrijkste reden: Dave Brailsford is er in geslaagd om chemiereus Ineos te strikken als nieuwe sponsor. De nieuwe suikeroom luistert naar de naam Jim Ratcliff en heeft een geschat persoonlijk vermogen van maar liefst 25 miljard euro. Ratcliff is daarmee met afstand de rijkste Brit ter wereld.

Team Sky is niet meer

De noodzaak om op zoek te gaan naar een nieuwe sponsor werd vorig jaar duidelijk toen het Britse mediabedrijf Sky aangaf er na dit seizoen mee te gaan stoppen. Heel even ging het gerucht dat het Colombiaanse oliebedrijf Ecopetrol in de running was voor de vacante functie van geldschieter. Inmiddels weten we dat die deal niet is doorgegaan waardoor de deur wagenwijd open stond voor het bedrijf van Ratcliff.

Wielersport is een logische keuze voor Ineos

Op zich is de belangstelling van Ineos en dan met name Ratcliff niet zo heel vreemd. De Brit die met name in Monaco resideert mag zelf dan wel geen begenadigd sportman zijn, hij is wel regelmatig op de racefiets te vinden. Daarnaast sponsorde hij onder meer een zeilteam en vorig jaar heeft hij volgens de Britse krant The Times nog geprobeerd om voetbalclub Chelsea te kopen. Het sponsoren van een wielerploeg  ligt dan ook wel in het verlengde van die sportieve interesse. De ploeg van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome en geleid door Dave Brailsford, was de afgelopen jaren bijzonder succesvol met onder meer acht eindzeges in grote rondes.

Telegraaf

Reageer op artikel:
Wielerformatie Team Sky heeft een nieuwe sponsor en wordt Team Ineos
Sluiten