Tennis 15 jan 2019 Jan De Raab

Wilskracht en motivatie vormen de basis voor Kiki Bertens

Als wilskracht en motivatie een goede voorwaarde is voor het winnen van een Grand Slam titel dan ligt Kiki Bertens op koers. De Nederlandse tennisster die in de nacht van dinsdag op woensdag de tweede ronde van de Australian Open zal spelen blaakt van het zelfvertrouwen en de lust om te winnen. Weinigen twijfelen aan de mogelijkheden van de Westlandse om dat ook daadwerkelijk te doen.

“Het feit dat ze uitspreekt dat ze hier is om het toernooi te winnen, terwijl ze in haar loopbaan een keer de halve finale (Roland Garros in 2016) en een keer de kwartfinale (Wimbledon in 2018) heeft gehaald, zegt gewoon heel veel”, aldus haar coach en oud-tenisser Raymond Sluiter.

Winnen is niet iets nieuws voor Kiki Bertens

Kiki Bertens won in 2018 de toernooien in Charleston, Cincinnati en Seoel. Ook op de andere belangrijke toernooien (Australian Open, Wimbledon en de US Open) presteerde ze boven verwachting goed. Het resultaat van het harde werken is dan ook een terechte top 10 notering. Een andere beloning voor haar prestaties is de uitnodiging die ze ontving voor de prestigieuze WTA Finals in Singapore. Van even uitrusten is geen sprake, de honger van Kiki Bertens is niet met een paar titels gestild.

“Bertens was wel tevreden over het jaar, maar ze liet duidelijk merken dat ze meer wil”, aldus Raymond Sluiter. Ook het besluit om te stoppen met het dubbelen op Grand Slam-toernooien werkt in het voordeel van Bertens. “Alles is erop toegespitst om de kans op succes in het enkelspel groter te maken. Verder hebben we niks meer te wensen.”

Bertens geheime wapen: Elise Tamaëla

Met de nieuw ingeslagen weg om succesvol te zijn in het vrouwentennis, is ook het team rondom Kiki bertens gewijzigd. Oud-proftennisster Elise Tamaëla is recent toegevoegd aan het coachingsteam  en reist dus ook mee naar het Grand Slam toernooi. Tamaëla fungeert behalve als extra fysiotherapeute ook als assistent-coach naast Raymond Sluiter. Dat is overigens niet de enige reden om Tamaëla bij het verdere proces te betrekken.

Raymond Sluiter

“Ze is een vrouw. Ik heb in het verleden gemerkt dat als mijn vriendin Fatima Moreira aanwezig was, Kiki met haar dingen besprak waar ik geen weet van had. Dit terwijl ik er drie meter achter liep. Dan dacht ik: dat had ik wel eerder willen weten”, aldus Sluiter.

Nu tegen Anastasia Pavlyuchenkova

Bertens, bereikte afgelopen maandag 14 januari op overtuigende wijze de tweede ronden van de Australian Open. De Amerikaanse Alison Riske spartelde even tegen, maar in twee sets bleek Bertens te sterk. De Nederlandse komt aanstaande woensdag in actie in de tweede ronde waarbij ze het op moet nemen tegen Anastasia Pavlyuchenkova. De partij begint om 01.00 uur Nederlandse tijd.

NuSport

Reageer op artikel:
Wilskracht en motivatie vormen de basis voor Kiki Bertens
Sluiten