Darts 30 dec 2018 Jan De Raab

WK Darts 2019: Michael van Gerwen wint eenvoudig van Ryan Joyce

Als je tegenstander al niet in een beste vorm verkeert, dan hoef je zelf ook niet diep te gaan om de winst veilig te stellen. Dat is zo’n beetje in het kort de wedstrijd van Michael van Gerwen tegen Ryan Joyce. Zijn 5-1 overwinning garandeerde de Vlijmenaar een plaats in de halve finale van het WK Darts 2019 waar hij Gary Anderson zal treffen. Vol vertrouwen kijkt hij uit naar de ontmoeting waarbij hij alvast heeft aangekondigd om Anderson volledig te zullen slachten.

Eenvoudige plaatsing halve finale WK Darts 2019

MvG heeft het relatief makkelijk gehad op het WK Darts 2019 in Alexandra Palace. Tabern was geen probleem, Hopp kon Mighty Mike geen enkel moment in de problemen brengen en Lewis was hetzelfde verhaal. Zo bereik je dus heel eenvoudig de kwartfinale. Michael van Gerwen trok in zijn partij heel eenvoudig de eerste twee sets naar zich toe. Een verslapping in de derde set zorgde ervoor dat Joyce het geluk aan zijn kant had. Een zwakke leg van Mighty Mike resulteerde in een break voor Joyce, die hier eenvoudig van profiteerde via dubbel 16.

Geen 2-2, maar 3-1

De winst van de derde set voor Joyce maakte van Gerwen wakker. Met een knappe 11-darter brak hij Joyce en verzilverde hij de vierde set via dubbel 18. Geen 2-2, maar 3-1 voor de Nederlander. In het resterende deel van de wedstrijd slaagde Joyce er niet in om indrukt te wekken. Afgezien van 2 legs ging de rest naar van gerwen en wist hij met 5-1 van het podium te stappen.

Wellicht finale tussen Smith en van Gerwen

De halve finale gaat dan tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson. Alleen al het feit dat we dan twee voormalige wereldkampioenen tegenover elkaar zien staan geeft de wedstrijd extra charme. De andere halve finale gaat tussen die andere Michael (Smith) en Nathan Aspinall. Ook die wedstrijd is bijzonder. Nog nooit eerder stond Bully Boy in de halve finale van het WK Darts. Datzelfde geldt overigens ook voor zijn tegenstander. Gezien de ervaring van Smith is de kans groot dat hij aan het langste einde zal trekken waarbij een finale tussen Michael Smith en Michael van Gerwen zomaar een realiteit kan zijn.

Halve finales – Zondag 30 december 20.00

Michael Smith – Nathan Aspinall
Michael van Gerwen – Gary Anderson

Reageer op artikel:
WK Darts 2019: Michael van Gerwen wint eenvoudig van Ryan Joyce
Sluiten