Hockey 8 dec 2018 Jan De Raab

WK hockey: India wint en België speelt waarschijnlijk tegen Nederland

In India heeft het gastland zich op het WK hockey verzekerd van de groepswinst. Ondanks het feit dat België net zoveel punten heeft, bezit India een beter doelsaldo en is daarmee groepshoofd geworden.

India wint van Canada

In de wedstrijd tegen Canada was het nog even spannend nadat de Canadezen in eerste instantie de leiding hadden genomen door de openingstreffer te scoren. Die treffer had nog een Nederlands tintje doordat de in Amsterdam woonachtige Floris van Zon daar verantwoordelijk was. Van Zon die een Canadese vader heeft kon zodoende een Canadees paspoort bemachtigen en worden opgenomen in de Canadese selectie.

In de tweede helft slaagde India erin om de stand gelijk te trekken. Die gelijke stand zou in het voordeel van België werken. De Indiërs wisten zich echter te herpakken en voerde de score op tot 5-1 met onder andere twee doelpunten van Lalit Upadhyay. De winst van India werd dus een domper voor België die door het betere doelsaldo van de Indiërs werden verwezen naar een derde plaats.

Belgian Red Lions on Twitter

Belgian Red Lions on Twitter

https://t.co/my1HReUG1y

België wint maar verliest ook

Eerder op de dag traden onze zuiderburen aan tegen Zuid-Afrika. Zoals verwacht deed België wat het moest doen. Met 5-1 werd Zuid-Afrika verslagen. Voor de Belgen was het vanaf dat moment wachten op het resultaat van India en naar mate die wedstrijd vorderde was het duidelijk dat België geen groepswinnaar zouden worden.

Oranje speelt zondag tegen Pakistan

De ontwikkelen in groep C zijn ook van belang voor Oranje. Nu België tweede is geworden is de kans op een ontmoeting tussen Oranje en België aanzienlijk. De nummer twee van groep C speelt immers tegen de nummer drie van groep D. Overigens is dat laatste nog niet zeker, maar de kans op een overwinning van Oranje tegen Pakistan, aanstaande zondag, is slechts theoretisch.

Eindstand groep C

1. India 3-7 (12-3)
2. België 3-7 (9-4)
3. Canada 3-1 (3-8)
4. Zuid-Afrika 3-1 (2-11)

NOS

Reageer op artikel:
WK hockey: India wint en België speelt waarschijnlijk tegen Nederland
Sluiten