Nieuws 11 dec 2018 Jan De Raab

WK Hockey: Nederland verslaat Canada met ruime cijfers

Vanaf het begin was de kans al behoorlijk groot dat Nederland op het WK hockey een plek in de kwartfinale zou gaan halen. Oranje was het min of meer aan haar stand verplicht. Het enige obstakel op weg naar de kwartfinale was Canada. Halverwege het derde kwart was het bij een stand van 4-0 al duidelijk dat de klus eenvoudig zou worden geklaard. Uiteindelijk zou Nederland de Canadezen verslaan met dezelfde cijfers als waarmee België zich ook voor de kwartfinales wist te plaatsen: 5-0. Nederland speelt donderdag 13 december tegen India, de wedstrijd staat dan om 12:15 uur op het programma.

Het Nederlandse tintje op het WK hockey

De wedstrijd tegen Canada had nog een bijzonder Nederlands tintje. De in Amsterdam woonachtige Van Son wilde graag op het WK schitteren en mocht dat ook, zij het niet voor Oranje. Via zijn Canadese vader kon hij een Canadees paspoort aanvragen en kon zo onder Canadese vlag spelen op het WK hockey. De speler van promotieklasser HIC uit Amstelveen kon weinig indruk maken en moest lijdzaam toezien hoe Oranje aan het begin van het tweede kwart via Lars Balk op voorsprong kwam. De 1-0 was een feit. Jeroen Herzberger zag vervolgens zijn inzet vanuit een strafbal gestopt worden waarna het aan Robbert Kemperman was om op aangeven van Thijs van Dam de 2-0 te realiseren. Oranje was eindelijk op dreef.

Dominant Oranje verzekert zich van een plaats in de kwartfinale

Het dominante spel van Oranje werd aan het begin van het derde kwart voortgezet. Ondanks twee strafcorners kon Oranje de eindzege nog niet veilig stellen. Dat gebeurde pas tegen het einde van het derde kwart via Thijs van Dam. Na een goede actie van Seve van Ass was het van Dam die zijn eerste WK punt liet aantekenen: 3-0. Marco Pruyser schreef de 4-0 op zijn en naam en de eindscore werd vlak voor tijd op 5-0 gezet door van Dam die dus ook zijn tweede WK punt kon laten bijschrijven.

België overklast Pakistan: 5-0

Met de verdiende 5-0 overwinning plaatste Nederland zich net als België voor de kwartfinales van het WK hockey. Ook België wist in een formidabele partij goed spel te bieden aan Pakistan. De Belgen die tweede waren geworden in hun poule kregen een duidelijke opdracht: alles of niets. Ondanks het matige niveau van de zuiderburen in de poulefase was de wedstrijd tegen Pakistan een zeer aantrekkelijke partij. Na tien minuten viel de openingstreffer via een strafcorner. Routinier Alexander Hendrickx twijfelde geen moment en liet de 1-0 aantekenen. Thomas Briels zorgde voor een goede afsluiting van het eerste kwart door de voorsprong te vergroten naar 2-0. Een perfecte assist van Nicolas De Kerpel werd door Briels vakkundig afgewerkt waardoor de wedstrijd al bijna gespeeld was.

WK hockey België Pakistan

Duitsland is de volgende tegenstander van de Red Lions

In het tweede kwart slaagde Pakistan er in om bij vlagen druk uit te oefenen op de ‘Red Lions’. De Belgen raakten hier niet van onder de indruk en vlak voor het einde van het tweede kwart maakte Cedric Charlier een einde aan de Aziatische ambities van Pakistan door de score te vergroten naar 3-0. De rest van de wedstrijd bestond voornamelijk uit het controleren van de wedstrijd waarbij België op geen enkel moment in gevaar kwam. Dockier mocht zijn eigen feestje vieren door de 4-0 aan te laten tekenen en zeven minuten voor tijd bracht Tom Boon de eindstand op 5-0. België mag zich nu gaan opmaken voor een zeer zware wedstrijd tegen grootmacht Duitsland. Deze wedstrijd zal donderdag 12 december beginnen om 14.30 uur.

Reageer op artikel:
WK Hockey: Nederland verslaat Canada met ruime cijfers
Sluiten