Formule 1 25 nov 2018 Jan De Raab 4

Zege nummer 73 voor Hamilton tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi

Hij onderstreept met iedere Grand Prix zijn uitzonderlijke klasse. Max verstappen is als derde geëindigd in de Grand Prix van Abu Dhabi na vanaf P6 te zijn gestart. Ondanks een goede race en het uitvallen van concurrent Räikkönen, kon hij niet genoeg punten verzamelen om in het algemeen klassement op de derde plaats te eindigen. Hij kwam net twee punten te kort en moet genoegen nemen met een vierde plaats in de ranglijst.

Moeizamen start tijdens Grand Prix van Abu Dhabi

De start was bijzonder moeizaam voor de Nederlander. “De motor belandde in de veilig-modus. Na die moeizame start heb ik de supersoft-band in leven gehouden. Op het laatst ging het moeizaam, kreeg ik olie op mijn helm. Ik zag weinig”, aldus Verstappen na de race. Lewis Hamilton kon terug kijken op een geslaagde race. De Brit, die vanaf poleposition was begonnen, kwam op geen enkel moment echt in de problemen. In Abu Dhabi stelde hij zijn 73e zege in een F1 Grand Prix veilig. Voor Max Verstappen was het de 11e keer dat hij het podium mocht betreden. Daniel Ricciardo, de Australische teamgenoot van verstappen lag lange tijd op een eerste positie doordat hij een andere pitstop-strategie had. Na zijn pitstop kon hij nog wel aanhaken bij de Nederlander maar inhalen zat er niet meer in en daardoor was er geen podium voor hem in zijn laatste race voor Red Bull.

Hulkenberg valt al vroeg uit

Aan het begin van de race kwam Nico Hulkenberg al direct in de problemen en viel al vroegtijdig uit door een zware crash. Nadat de Safety Car was verdwenen diende zich een spannende situatie aan tussen Verstappen en zijn nieuwe aartsvijand, Ocon. Het gevecht tussen beide heren zou twee ronden duren waarna Ocon toch echt de meerdere moest erkennen in de Nederlander. Diezelfde Fransman zou later de race moeten beëindigen en de finishvlag dus niet zien. Vervolgens zagen we Kimi Räikkönen vroegtijdig uitvallen met een stilgevallen Ferrari. Mede door het uitvallen van laatstgenoemde kon Max eenvoudig opklimmen naar een vierde plek op dat moment.

Echt spannend werd het daarna niet. Hamilton behaalde tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi de winst met Vettel in zijn kielzog. De derde plaats was voor Verstappen. Meer zat er dan ook niet in.

Racingnews365

Reacties 0
Reageer op artikel:
Zege nummer 73 voor Hamilton tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi
Sluiten