Voetbal 27 nov 2018 Jan De Raab

Ziyech blijft thuis voor de Champions League wedstrijd tegen AEK

Terwijl Ajax zich in Athene gaat voorbereiden op het aankomende Champions League duel met AEK zal een speler de verrichtingen van zijn ploeg vanuit huis moeten gade slaan. Hakim Ziyech heeft nog steeds last van zijn blessure en moet eerst voldoende zijn hersteld.

De Marokkaanse liep vorige week tijdens de interland van Marokko tegen Kameroen een blessure op. Hij verrekte hierbij de binnenkant van zijn rechterknie. Heel even leek het erop alsof de middenvelder voldoende zo zijn hersteld om af te reizen naar Athene, maar trainer Erik ten Hag heeft besloten om zonder Ziyech af te reizen naar Griekenland.

Donny van de Beek komt wel in actie

De afwezigheid van de 25-jarige Ziyech is niet de enige afwezige, ook Nicolás Tagliafico zal niet in actie komen. De Argentijnse linksback ontving tijdens de wedstrijd tegen Benfica zijn derde gele kaart en is dus geschirst. Donny van de Beek reis samen met 19 andere Ajacieden wel af naar Athene. Afgelopen zaterdag raakte van de Beek licht geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen NAC en werd uit voorzorg naar de kant gehaald.

Knock-outfase Champions League binnen handbereik

Voor Ajax in de wedstrijd tegen AEK Athene van groot belang. Bij een goed resultaat stelt men deelname aan de knock-outfase direct veilig. Bij een zege is men verzekerd van overwintering in het miljoenenfestijn.

Mochten de Amsterdammers er niet in slagen om met 3 punten uit Griekenland te vertrekken dan is men deels afhankelijk van de verrichtingen van Bayern München. Indien Benfica niet zou winnen van de Duitsers, dan is Ajax ook zeker van plaatsing voor de achtste finales.De wedstrijd tussen Benfica en Bayern München zal dinsdag plaatsvinden in de Allianz Arena en begint om 21.00 uur. De wedstrijd AEK Athene – Ajax staat gepland om 18:55 uur en wordt geleid door de Engelse scheidsrechter Michael Oliver. De eerdere wedstrijd in Amsterdam eindigde in een 3 – 0 overwinning voor de ploeg van Ten Hag.

Stand in groep E

  • Bayern München – 10 punten (7-1)
  • Ajax – 8 punten (6-2)
  • Benfica – 4 punten (4-6)
  • AEK Athene – 0 punten (2-10)

NuSport

Reageer op artikel:
Ziyech blijft thuis voor de Champions League wedstrijd tegen AEK
Sluiten