Voetbal 5 dec 2018 Jan De Raab

Zlatan Ibrahimovic keert mogelijk terug naar AC MIlan

Voor de een is het een kwestie van tijd, voor de ander is het een droomtransfer met een groot vraagteken. Zlatan Ibrahimovic zou wellicht terug kunnen keren naar AC Milan. Er is één maar: zijn huidige werkgever, Los Angeles Galaxy dient dan wel mee te werken. Vooralsnog houdt laatstgenoemde de kaken stijf op elkaar.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan is een voetballer als geen ander. Hij maakt goals die voor gewone stervelingen onmogelijk zijn en kijkt er en passant dan ook niet van op. Met een jaarsalaris van ‘slechts’ 1.2 miljoen dollar is het niet de bestbetaalde voetballer. Wel is hij een van de betere en de kwakellende ‘Rossoneri’ zouden de komst van Zlatan daarom ook als een geschenk uit de hemel zien.

Zlatan scores No. 500 on amazing flying kick: Taekwondo golazo!

Zlatan Ibrahimovic scored his 500th goal from Club and Country in style against Toronto FC with a flying Taekwondo kick.

Onmogelijk goals

Nog geen jaar geleden was de overstap van Ibrahimovic groot nieuws. In plaats van te kiezen voor de spreekwoordelijke bakken met geld, koos hij voor een Amerikaans avontuur. Die keuze lijkt hem nu op te breken. Zlatan mag dan zonder meer getalenteerd zijn, hij is geen 37 jaar geworden om weg te kwijnen bij een club die geen aansprekende resultaten laat zien. Ondanks een formidabel doelpunt afgelopen september tegen Toronto FC slaagt zijn ploeg er niet in om succes te behalen. Zo kan men deelname aan de play-off ‘s wel vergeten. Ter informatie: aan die play-off ’s doen 12 van de 23 ploegen mee.

Belangstelling

De belangstelling vanuit Milaan is geen toeval. Al langer zinspeelt de Zweed op een terugkeer naar de roemrijke club. Onlangs onderstreepte hij dat nogmaals in een interview met Vanity Fair: “Er is interesse, maar ik zou het ook prima vinden nog een jaar in Los Angeles te zijn. Ik heb voor de drie grootste clubs in Italië gespeeld: Juventus, AC Milan en Internazionale. Milan heeft me goed behandeld. Ik kwam van Barcelona, waar ik droefheid heb gekend. Milan heeft de lach op mijn gezicht teruggebracht. Ik wil dat terugbetalen.”

Mina Raiola

Een belangrijke rol bij een eventuele terugkeer naar Italië is weggelegd voor de Nederlandse spelersmakelaar Mina Raiola. Hij zal moeten onderhandelen over de duur van een eventueel contract voor Zlatan. Inmiddels zou er al wel een akkoord liggen tussen Galaxy en Milan, maar over de duur van de verbintenis is nog niets bekend. Zlatan kennende zal hij niet zomaar zijn krabbel onder een nieuw contract zetten. Mogelijk gooit een korte verbintenis alsnog roet in het eten.

NOS

Reageer op artikel:
Zlatan Ibrahimovic keert mogelijk terug naar AC MIlan
Sluiten