Voetbal 30 sep 2018 Jan De Raab

Opperbaas Zlatan Ibrahimović reageert op Puskás Award

Zlatan Ibrahimović is terug. Nu is hij nooit echt weggeweest, hij speelt immers nog steeds voor de Los Angeles Galaxy tegen een vergoeding van 1.2 miljoen euro. Hij is echter wel weer terug met bekende en opzienbarende uitspraken. Zlaten blijft immers Zlatan.

FIFA Puskás Award

Tijdens de uitreiking van de FIFA Puskás Award is het altijd leuk om naar de mening van de ervaringsdeskundigen te vragen, de voetballers van naam dus. Natuurlijk is Zlatan Ibrahimović niet te beroerd om het legertje nieuwsgierige journalisten te woord te staan. De 36-jarige aanvaller kreeg dus de vraag voorgelegd wat hij ervan vond. Met een brutale glimlach was het al duidelijk dat hij zijn mening niet onder banken of stoelen zou schuiven.

“Ik heb de kandidaten niet gezien,” zei hij. “Als het niet mijn doel is om er aanwezig te zijn, ben ik niet geïnteresseerd.” Typisch Zlatan, ten voeten uit.

Controversieel

De toewijzing van de Puskás Award aan Mohamed Salah is behoorlijk controversieel geweest, vooral omdat voetbalfans hun zegje konden doen. Het heeft James Milner echter niet belet om zijn Liverpool-teamgenoot op hilarische wijze te feliciteren.

James Milner on Twitter

Congrats @MoSalah on your 7th best goal from last season winning goal of the year 😜 #Baller #Topbin #oneofmanyworldies https://t.co/OkNMlIsNLb

Winnaars volgens de fans

Er zijn enkele voetbalfans die geloven dat Gareth Bale’s sublieme doelpunt tegen Liverpool in de finale van de Champions League als de onbetwiste winnaar had moeten worden gekroond.

Ondertussen wijzen anderen naar Cristiano Ronaldo, die afwezig was tijdens de ceremonie, en zijn verbluffende doelpunt voor Real Madrid tegen Juventus.

Mo liep in ieder geval mooi weg met de Puskás Award, de award voor de beste FIFA-speler ging aan zijn neus voorbij. Die eer ging naar Luka Modrić van Madrid.

Ibrahimović

Het scoren heeft Ibrahimović in ieder geval nog niet verleerd. Eerder deze maand scoorde hij een van de meest bijzondere doelpunten voor zijn werkgever LA Galaxy in de wedstrijd tegen Toronto. Het zou zijn 500e doelpunt uit zijn carriere zijn. Eerlijk gezegd was het echt belachelijk. Even draaien met het lichaam, aannemen en semi-nochalant de bal via de zijkant van de linkerschoen het net in werken. In een woord magistraal.

Staande ovatie

Tijdens zijn interview na de wedstrijd vroeg een verslaggeefster aan Ibrahimović: “Dat is de eerste keer dat ik een doelpunt van jou zie uitmonden in een staande ovatie. Hoe heb je dat zelf ervaren?” Iemand die bekend is met de manier waarop Zlatan vragen beantwoord, zal niet verbaasd zijn vanwege het antwoord:

“Het is niet de eerste keer dat ik een staande ovatie heb gekregen van het uitteam,” zei hij. “Het is natuurlijk niet goed om te verliezen … maar ik ben blij voor Toronto omdat ze nu weten dat zij mijn 500ste slachtoffer zijn geworden.” zei hij.

Reageer op artikel:
Opperbaas Zlatan Ibrahimović reageert op Puskás Award
Sluiten