Formule 1 22 nov 2018 Jelle van Es

Zo wordt Max Verstappen derde tijdens het WK

Dit weekend wordt in Abu Dhabi de laatste race van het seizoen gereden. Een seizoen waarbij de strijd tussen Vettel en Hamilton na de zomerstap als een nachtkaars uitging en waarbij Max Verstappen na die zomerstop op Hamilton na de meeste punten scoorde. Op dit moment staat Max Verstappen in de stand van het WK op een vijfde plaats met 234 punten. Lager dan vijfde kan hij niet meer worden, want Ricciardo heeft met 158 punten een te grote achterstand. Maar hij kon nog wel derde worden.

Max Verstappen derde in het WK

Max Verstappen zelf heeft al aangegeven daar weinig waarde aan te hebben. Toch zouden wij het wel leuk vinden, want achter Hamilton en Vettel eindigen in een seizoen dat zeer moeizaam begon met een auto die op pure snelheid het moet afleggen, is gewoon knap. Hij moet daarvoor wel nog even Bottas en Raikkonen passeren.

Grand Prix Brazilie

Bottas heeft op dit moment 237 punten en Raikkonen heeft er 251. Als Raikkonen op eigen kracht vierde of hoger eindigt, dan behoudt hij die derde plaats sowieso. Om hem te passeren moet Max Verstappen eigenlijk de race winnen en dan hopen dat Raikkonen niet hoger dan zesde wordt. Als Verstappen tweede wordt, dan moet Raikkonen niet hoger finishen dan tiende. en moet Bottas zelf niet winnen natuurlijk. Een derde plek is sowieso niet genoeg om derde te worden in de WK-stand.

max verstappen

Het halen van de vierde plek in het WK is een stuk makkelijker. Daarvoor moet Verstappen een podiumplaats pakken en Bottas achter zich houden. Of hoger eindigen dan achtste en hopen dat Bottas uitvalt. Doet hij dat niet, dan moet hij vanaf een vierde plaats zorgen dat Bottas twee plaatsen achter hem finisht. Zelfs als Verstappen achtste wordt en Bottas tiende, neemt Verstappen de positie van Bottas over, omdat hij meer races heeft gewonnen.

Reageer op artikel:
Zo wordt Max Verstappen derde tijdens het WK
Sluiten