Voetbal 24 mrt 2019 Jan De Raab

Zuid-Afrika plaatst zich met Lars Veldwijk voor de Afrika Cup

Zuid-Afrika heeft zich als laatste geplaatst voor de Zuid-Afrika Cup. Op zich geen bijzondere prestatie, ware het niet dat in de selectie van Zuid-Afrika we de Nederlander Lars Veldwijk aantreffen. Heel bijzonder is dat niet, Veldwijk mag dan wel in Uithoorn zijn geboren, zijn vader is een Zuid-Afrikaan waardoor Lars geselecteerd kon worden voor het nationale elftal van Zuid-Afrika. Dankzij een 2-1 overwinning op Libië wist men zich te plaatsen voor het toernooi om de Afrika Cup.

Percy Tau helpt Zuid-Afrika aan plaatsing voor de Afrika Cup

De wedstrijd werd om veiligheidsredenen niet in Libië gespeeld, maar in Tunesië. Ondanks de verplaatsing kon niet worden voorkomen dat Libische supporters het veld met projectielen bestookten in de tweede helft toen Zuid-Afrika de openingstreffer wist te maken. Verantwoordelijke voor het eerste doelpunt van Zuid-Afrika was Percy Tau die voor de Belgische tweedeklasser Union Sint-Gillis uitkomt. Hij opende kort na rust de score met een fraaie gekruld schot in de verre hoek. De aansluitingstreffer van Libië kwam uit een strafschop, waarna Tau het duel besliste.

Beperkte rol voor Lars Veldwijk

Lars Veldwijk on Twitter

Couldn’t be happier, and it’s a great honor to be able to return to the national team Bafana Bafana! Looking forward to it! Ngiyabonga 🙏🏽 🇿🇦

De rol van Lars Veldwijk was beperkt, hij mocht tegen Libië diep in de blessuretijd nog even invallen voor uitblinker Tau die een publiekswissel kreeg. Thulani Serero van Vitesse bleef op de bank. Veldwijk debuteerde eind 2016 in het Zuid-Afrikaanse elftal. Dankzij een goed seizoen bij Sparta (17 doelpunten) kon hij rekenen op aandacht van de Zuid-Afrikaanse bondscoach Stuart Baxter. De 27-jarige spits mag nu ook hopen op deelname aan de Afrika Cup.

Eerder plaatste Kameroen zich al onder leiding van bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert. Kameroen speelde afgelopen zaterdag tegen de Comoren en wonnen met 3-0. Aan de Afrika Cup doen voor het eerst 24 landen mee.

NOS

Reageer op artikel:
Zuid-Afrika plaatst zich met Lars Veldwijk voor de Afrika Cup
Sluiten