Nieuws 30 jan 2019 Jan De Raab

Zware nederlaag voor AS Roma in de Italiaanse beker tegen Fiorentina: 7-1

Natuurlijk was de wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax en groot drama voor elke Ajax-supporter, maar ze hoven er niet lang om te treuren. Ook buiten de landsgrenzen worden er onwaarschijnlijke scores behaald. Zo mocht Fiorentina aantreden tegen het grote AS Roma voor een plaats in de halve finales van het Italiaanse bekertoernooi. Waar je normaal zou verwachten dat AS Roma en dergelijke wedstrijd met twee vingers in de neus zou winnen liep het net even anders. AS Roma werd met hele grote cijfers aan de kant gezet: 7-1

Fiorentina maakt een vliegende start

De ploeg uit Florence begon fris aan de wedstrijd. Terwijl Kevin Diks op de bank zijn moment moest afwachten gaf Federico Chiesa zijn visitekaartje af. Zijn eerste poging belande op de paal om vervolgens in de achtste minuut goed raak te schieten. De 1 – 0 was een feit. Veel tijd om zich te herpakken kreeg AS Roma niet, in de achttiende minuut legde Chiesa wederom aan en plotseling vermelde het scorebord 2 – 0.

Tegenoffensief  AS Roma is weinig succesvol

AS Roma, inmiddels wakker geworden, begon aan het tegenoffensief. Terwijl Rick Karsdorp en Justin Kluivert vanaf de bank toekeken, zorgde Aleksander Kolarov voor de aansluitingstreffer. De vreugde van het doelpunt aan de kant van de bezoekers zou niet lang duren. Luis Muriel zag een bal van richting veranderen en zag kans om het verschil met AS Roma te vergroten: 3 – 1

AS Roma

AS Roma met tien man

Aan het begin van de tweede helft bleek Fiorentina over voldoende motivatie te beschikken om het goede spel uit de eerste helft voor te zetten. Marco Benassi benutt een opgelegde kans: 4 – 1. Hier dreigde een wonder te gaan ontstaan. De pech uit de eerste helft bleek voor AS Roma nog niet te zijn verdwenen. Na een zware overtreding van spits Edin Dzeko, moesten de bezoekers met 10 man verder.

Vrij spel voor Fiorentina

De man-meer situatie werd door Fiorentina goed benut en de jongens hadden vrij spel. Via een goal van wederom Chiesa en twee doelpunten van Giovanni Simeone liep Fiorentina nog verder uit. De eindscore werd daarme bepaald op 7 – 1. Naast Fiorentina is ook AC Milan verzekerd van een plaats in de halve finale. Juventus en Atalanta mogen, net als Internazionale en Lazio het onderling nog gaan uitmaken wie de andere twee halve finalisten worden.

NOS

Reageer op artikel:
Zware nederlaag voor AS Roma in de Italiaanse beker tegen Fiorentina: 7-1
Sluiten